12 Aug 2011

Tips Kelihatan Cantik Di HadapanNya


بسم الله الرحمن الرحيم


Pasti muslimah semua ingin kelihatan cantik menawan di hadapanNya bukan.. Jom sama-sama kita amalkan tips kat bawah nie..

1. Bersihkan wajahmu dgn pencuci muka berjenama WUDHUK
2. Sapukan mukamu dgn bedak MALU, tatkala kaum adam memandangmu
3. Oleskan gincu SENYUMAN lambang keikhlasanmu
4. Basahkan bibirmu dgn ZIKRULLAH yg dapat hilangkan dahagamu
5. Hiasilah matamu dgn menggunakan maskara jenama REDUP PANDANGAN bagi elakkan  zina                                                                                                                                        6. Untuk kesan jangka panjang, niatkan IKHLAS KERANA ALLAH supaya make up anda kekal selalu.

Selamat mencuba ye sahabiahku sayang..^^

____________________________________________________________________

"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-  ___________________________________________________________________

No comments:

Post a Comment

Blog ini merupakan catatan seorang musafir yang ingin menggapai redhaNya.. Yang mana baik, ambik yang mana yang buruk tok sah ambik ye. Jika ada salah dalam penulisan ini, mohon teguran sahabat-sahabat semua.